Zawsze szukamy najlepszych rozwiązań księgowych.

Myślimy globalnie, wspieramy lokalnie.

Jesteśmy gdy nas potrzebujesz w działaniach księgowych.

Dbamy aby nasz sukces był również sukcesem naszego Klienta.

Kursy walut - 2018-12-14
1USD 3,7739 0.51% down
1EUR 4,2937 0.13% down
1CHF 3,8036 0.41% down
1GBP 4,7787 0.49% up
Wiadomości podatki.biz
18.01.2017
 
Wiadomości podatki.biz
Kalendarz
Grudzień 2018
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
262728293012
345(1)67(1)89
10(1)1112131415(1)16
17181920(1)212223
2425(2)2627282930
31123456

Polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób
gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.

I. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest P.P.H.U. WIOL
90-418 Łódź, Al. Kościuszki 23/25 NIP: 9471016896.

II. Dane osobowe

§ 1

  1. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z oferowanych przez nas usług. Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
  2. Wszelkie dane osobowe, które uzyskamy od Klienta są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
  3. Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej "RODO".

§ 2

  1. Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
  2. Dane udostępniamy jedynie organom państwowym lub innym podmiotom uprawnionym podmiotom na podstawie przepisów prawa, celem wykonania ciążących na nas obowiązków.

§ 3

  1. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora.
  2. Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  3. Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.

§ 4

  1. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w zakresie niezbędnym do zawarcia, wykonania oraz rozwiązania stosunku prawnego, którego przedmiotem jest realizacja usług oferowanych. Dane osobowe Użytkowników podane w korespondencji z Administratorem są wykorzystywane w celu udzielenia Użytkownikowi odpowiedzi.
  2. Administrator przetwarza dane osobowe w celach marketingowych własnych produktów i usług z wykorzystaniem narzędzi marketingowych Gogle Tag manager i Adwords remarketing.
  3. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będą od dnia 25.05.2018 r. art. 6 ust. 1 lit. b oraz art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

§ 5

Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora, a po zakończeniu ich świadczenia przez czas potrzebny na wykazanie prawidłowości wykonania obowiązków Administratora na rzecz Użytkownika. Okres ten odpowiada długości okresu przedawnienia roszczeń.

III. Mechanizm cookies

§ 6

  1. Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputer, tablet, smartphone). Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
  2. Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
    • prawidłowego działania strony www.wiol.com.pl, www.gortych.pl, www.zamowksiegowosc.pl,
    • statystycznych,
    • analitycznych.

§ 7

  1. Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
  2. Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
  3. Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:

§ 8

Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.

IV. Dane zawarte w logach systemowych

§ 9

Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą stronę WIOL.com.pl, www.gortych.pl, www.zamowksiegowosc.pl jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.

V. Środki techniczne stosowane przez Administratora

§ 10

Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

§ 11

Administrator stosuje bezpieczne szyfrowanie połączenia SSL.

VI. Inne

§ 12

Z uwagi na charakter usług przez Administratora, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo lub z wykorzystaniem pseudonimu.

 
Wirtualne biuro na każdą kieszeń Strony i aplikacje internetowe, eMarketing, pozycjonowanie ADVERT2 ADVERT2